Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.10.2021

  „ЗАСАДИ ДА РОДИ НА ПАЛИЛУЛИ“

  "ЗАСАДИ ДА РОДИ НА ПАЛИЛУЛИ"

  Градска општина Палилула у Нишу и АЦТ Фондација Србија потписали су уговор у Нишу о пословно техничкој сарадњи око реализације пројекта „Покрет садње воћа“ у циљу подизања свести становништва у општини Палилула-Граду Нишу у виду поспешивања еко система и озелењавање планете. Овој свечаности, осим потписника уговора, присуствовали су и чланови општинског већа проф.др Мишко Живић, Душан Пујовић и Саша Усеновић.

  Кроз акцију „Засади да роди на Палилули“, по речима председника општине Братислава Вучковића, општина Палилула у сарадњи са образовним установама на територији општине утврдиће места за садњу стабала воћа, обезбедити волонтере који ће учествовати у реализацији пројекта као и промовисати циљеве кампање. АЦТ Фондација, као глобална добротворна организација која широм света пружа ресурсе и услуге као што су храна, склониште, одећа, медицинска нега, обезбедиће одговарајуће саднице као и пружити логистичку подршку у остваривању пројекта „Покрет садње воћа“ у општини Палилула-Граду Нишу, истиче Сања Петковић, координаторка активности АЦТ Фондације за југоисток Србије. Пројектне активности одвијаће се до 2024.године, до окончања пројекта.

  АЦТ Фондација је данас глобални светски покрет, превазилазећи све људске баријере као што су расе, класе, полови, религија и политика будући да је посвећена очувању целокупног живота на Земљи. Делује и као платформа која повезује људе и омогућава размену идеја, информација, средстава и искустава. АЦТ Фондација, каже координаторка Сања Петковић, нас подстиче да нађемо сопствене начине да изађемо из летаргије, апатије и пасивности узроковане стресом и конфузијом у свакодневници. Да ценимо своје слободно време као драгоцену шансу да служимо и изразимо безусловну љубав према Мајци Земљи, њеним људима, биљкама, животињама и природним системима од којих сав живот зависи.(ЕКОполис, Д.Видојковић)