Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.10.2019

  ЗАЈЕДНО ДО ЧИСТИЈЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

  Здравија и чистија животна средина циљ је акције коју су заједничким снагама у Нишу 28.октобра организовали градски Секретаријат за заштиту животне средине, ЈКП “Медиана” и “Наиссус”, Градска општина Палилула, Блиц и Вип Мобиле. Овога пута чишћено је приобаље Габровачке реке, али и корито код старе Циглане.

  Учеснике ове активности, у име председника општине Александра Ждралета поздравио је Ивица Стојановић, члан општинског Већа Палилуле. Он је нагласио да је један од стратешких циљева развоја општине и стална активност на заштити животне средине, кроз пројектне активности, образовне програме, кампање, сарадњом са организацијама цивилног друштва, Канцеларијом за младе. Еколошку акцију чишћења река у Србији, покренули су Блиц и Вип мобиле са намером да се водотоковима у Србији врати достојанствен изглед, као и да се наша животна средина учини лепшом и здравијом, каже Бранислав Јанаћковић, дописник „Блица“ из Ниша.

  Кампања за циљ има организовање и подстицање на конкретне акције чишћења, као и опште подизање свести о еколошким изазовима са којима се наша земља суочава. Акција чишéња Габровачке реке спроводи се у сарадњи са Градом Нишом, Градском општином Палилула и градским Секретаријатом за заштиту животне средине, уз учешће радника јавно комуналних предузећа и волонтера.(ЕКОполис, Д.Видојковић)

  Тв Зона Плус: Гледајте Заједно до чистије животне средине