Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 18.12.2019

  УСВОЈЕН БУЏЕТ, КАДРОВСКИ ПЛАН И ДАТО МИШЉЕЊЕ О ПРОГРАМУ РАЗВОЈА ГРАДА И ПОСЛОВАЊУ ЈАВНО КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2020

  На двадесетпетој седници Скупштине Градске општине Палилула, одржаној 18.децембра 2019. године, у сали Нишког културног центра, донета је Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2020. годину. По речима Шефа одсека за финансије, Ивана Драгишића, буџет општине Палилула у 2012. износиће 145.258.942,00 динара.

  Буџет је претходно, након јавне расправе, разматрало и усвојило Веће општине. Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале истиче да овај буџет предвиђа као и у претходним годинама бригу о најсиромашнијим грађанима са територије општине Палилула, новац намењен удружењима грађана из области културе, спорта као и средства за предшколске установе и основне школе.Треба напоменути да се за идућу годину по први пут након дужег низа година налазе и средства за изградњу некатегорисаних путева у износу од десет милиона динара.

  На овој седници Скупштине, којом је председавала Адриана Анастасов, усвојен је и Кадровски план за 2020. годину Управе Градске општине Палилула који је образложила начелница Управе Марија Брајдић. Одборници Скупштине општине Палилула дали су претходно, позитивно, мишљење на предлог Програма пословања за 2020. годину: “ЈКП “Дирекција за изградњу Града Ниша“, ЈКП “Дирекција за јавни превоз Града Ниша“, ЈКП „Тржница“, ЈП “Завода за урбанизам“, ЈКП “Горица“, ЈП “НИШСТАН“, ЈКП ‘Медиана’, ЈКП „Градска топлана“, ЈКП “Обједињена наплата“, ЈКП „Наисус“, ЈКП „Паркинг сервис“, ЈП „Градска стамбена агенција“.

  Дато је и претходно мишљење на предлог Програма развоја Града Ниша за 2020. годину и Програма уређивања грађевиснког земљишта и изградње Града Ниша са финансијским планом за 2020. годину. (текст-фото Д.Видојковић)

  НТВ – 25.Скупстина ГО Палилилуле