Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 04.06.2021

  УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ШАХОВСКИ ТУРНИР „Open Palilula Niš 2021“

  УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ШАХОВСКИ ТУРНИР "Open Palilula Niš 2021"

  Победник међународног шаховског такмичења „Open Palilula Niš 2021“ за играче са рејтинг поенима у распону од 1.801 до 2.350, је велемајстор Синиша Дражић из Новог Сада, који је освојио са 7 ,5 поена из 9 партија. Другопласирани је Ненад Тодоровић из Ниша а трећепласирани интернационални мајстор Бранимир Максимовић.

  Међународна спортска активност у шаху као део програма Славе Града Ниша “Свети цар Константин и царица Јелена” и манифестације Палилулско вече 2021, окупила је 26 играча (велемајсторе, интернационалне мајсторе, неколико фиде-мајстора) из Србије, Бугарске, Македоније и Албаније.

  Наградни фонд на турниру био је 60.000 динара, Поред шест награда у главној конкуренцији додељене су и награде за најбољег омладинца, најбољег пензионера и најбољег Палилулца.

  Овом догађају, који је окупио истакнуте шаховске мајсторе, присуствовали су председник општине Братислав Вучковић и заменик председника Лазар Динић, председник Скупштине општине Палилула Никола Божић, заменик председника Скупштине Града Ниша проф.др Игор Новаковић.

  Шаховски турнир „Open Palilula Niš 2021“ организовало је шаховско удружење “Школарац” Ниш, под покровитељством Градске општине Палилула. Завршној церемонији доделе награда присуствовао је и његова екселенција, амбасадор Шведске у Србији , господин Јан Лундин. (Фотографије-текст, Д.Видојковић)

  „ОПЕН ТУРНИР У ШАХУ – ПАЛИЛУЛА“