Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.02.2022

  УПРАВЉАЊЕ ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА

  УПРАВЉАЊЕ ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА

  Градска општина Палилула Ниш у партнерству са општином Пирдоп из Републике Бугарске спроводи пројекат “Joint initiatives for nature protection trough improvement of the quality of air, soil and water in the cross-border region”

  „Заједничке иницијативе за заштиту природе кроз побољшање квалитета ваздуха, земљишта и воде у прекограничном региону“, који се ко-финансира у оквиру ЕУ Интерег ИПА Програма Прекограничне сарадње Бугарска – Србија. Једна од активности на пројекту је и припрема и спровођење заједничких круглих столова и радионица на тему заштите животне средине у прекограничном региону.

  У присуству делегације из партнерске општине Пирдоп у Републици Бугарској, пројектних тимова две општине, представника Градске општине Палилула-општинског већа и ЈКП Медијане, у хотелу Tami Residence у Нишу, 25.фебруара одржан је округли сто на тему „Управљање природним ресурсима”. Учеснике скупа поздравили су Братислав Вучковић, председник Гтрадске општине Палилула и Ангел Геров, градоначелник општине Пирдоп. Овим поводом представљена је и опрема која је обезбеђена за потребе овог програма у Градској општини Палилула.(Фотогрфије Драган Видојковић)