Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 09.11.2020

  УДРУЖЕЊЕ РАДНА АКЦИЈА „ДЕЛИЈСКИ ВИС“ У ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  УДРУЖЕЊЕ РАДНА АКЦИЈА „ДЕЛИЈСКИ ВИС“ У ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  За делегацију Удружење Радне акције „Делијски вис“, 9.новембра 2020., у Градској општини Палилула приређен је пријем. Председник општине Братислав Вучковић са сардницима, захвалио је младим волонтерима на изузетној активности у насељима општине Палилула, подршци грађанима и установама у санирању девастираних површина и уређењу међублоковског простора. Општина Палилула остварује успешну сарадњу са невладиним секторо и ово је пример добре праксе. Председник Вучковић је најавио интезивнију сарадњу и подршку члановима Удружење Радне акције „Делијски вис“ на уређењу Старог гробља под Горицом, Спомен парка Бубањ и Војничког гробља на Делијском Вису.

  По речима Милана Спасића, једног од лидера „добровољног рада“ управо је завршен пројекат садње садница „туја“ под називом „Огради зелену површину и мисли на животну средину“, који је финансиран од стране општине Палилула у 2020.. Чланови овог Удружења недавно су поправили одваљену ограду на Српском војничком гробљу, учествовали у уклањању графита са објеката и ограда, уређењу спортских терена и мобилијара за најмађе Палилулце. На позив Удружења за очување традиције и улепшавање Палилуле „СОКАК“, учествовали су у уређењу централног простора код Палилуслке рампе. На такозваном „Палилуском теферичу“ уклонили су неприкладне натписе на зиду поред летњиковца, офарбали све жардињере и уредили простор код „Светиниколске чесме“.

  Активност овог удружења осим подршке општине Палилула, прате и јавно комунална предузећа „Медиана“, „Дирекција за изградњу града, сродне организације цивилног друштва, бројни донатори, грађани и представници медија.(ЕКОполис, Драган Видојковић)