Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.07.2019

  ПОСЛЕ БЕОГРАДА И НИШ ДОБИО ТУРИСТИЧКИ АУТОБУС

  ПОСЛЕ БЕОГРАДА И НИШ ДОБИО ТУРИСТИЧКИ АУТОБУС

  Бројни туристи, посетиоци овог дела Србије, као и заинтересовани грађани, имаће могућност да разгледају културно-историјске знаменитости Града Ниша кроз 80 минутну туру туристичким-панорамским аутобусом. То је још једна понуда Туристичке организације Ниша, да се из отвореног аутобуса панорамски виде знаменитости и на удаљеним дестинацијама од центра града, као што су Медијана-археолошко налазиште, Ћеле кула, споменик на Чегру, Спомен-парк Бубањ. Овим поводом, група новинара, градских и републичких функционера имала је прилике да у промотивној вожњи из панорамског аутобуса прва разгледа понуђене локалитете за обилазак.

  По речима Александра Ждралета, председника општине Палилула, ово је значајан помак у промоцији нашег богатог историјскпог и културног наслеђа. Статистички подаци у потпуности оправдавају набавку туристичког аутобуса, јер се знатно повећава број посетилаца, нарочито странаца и то не само за време познатих фестивала, каже Урош Парлић, директор Туристичке организације Ниша. У европским и градовима и широм света, овакав вид туристичке понуде има дугу традицију, а Ниш се сада, коначно придружио заједници посећених туристичких дестинација, са широм понудом. По речима парлића Град Ниш је учествововао у реализацији и куповини туристичког аутобуса, који ће бити у надлежности Туристичке организације. Аутобус ће имати три поласка дневно, са паркинга иза Народног позоришта и обилазити девет локација у граду, које туристи најчешће желе да посете.

  На овај начин биће им олакшана посета знаменитостима за које се интересују. Аутобус има 78 места, од којих је 48 на галерији. Туристе ће на тури о најзначајнијим подацима, информисати аудио-водич, за сада на српском и енглеском језику. Једну вожњу субвенционисаће град Ниш, а цена карте за одрасле особе износиће 400 динара, док ће за децу до 12 година, вожња бити бесплатана. Поласци би требало да буду у 11, 13 и 15 сати, рутом поред Тврђаве, логора на Црвеном крсту, Бубња, Улицом Николе Пашића, до Ћеле-куле, налазишта Медијана, Нишке Бање и Чегра.. Инфо: +381 18 520 207, +381 18 250 222, +381 18 523118 (ЕКОполис,Фото репортажа, Д.Видојковић)