Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 03.06.2022

  ТРИДЕСЕТА ПРОМОЦИЈА “ПАЛИЛУЛСКЕ ВЕЧЕРИ”

  ТРИДЕСЕТА ПРОМОЦИЈА “ПАЛИЛУЛСКЕ ВЕЧЕРИ”

  Пред око десет хиљада посетилаца, код Палилуске рампе и у околним улицама Палилуле, 3.јуна, одржана је традиционална манифестација “Палилулско вече 2022” у оквиру градске славе Дани „Светог цара Константина и царице Јелене“. Учеснике програма, госте из града и региона и присутне грађане, поздравила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић. За Нишлије и све посетиоце Градска општина Палилула је припремила разноврстан културно уметнички и спортски програм. Мераклијски живот Палилулаца оживели су културо уметничка друштва КУД КОВИЉЕ, КУД АБРАШЕВИЋ, Ансамбл народних игара и песама – МОЗАИК, Учитељска лира, Етно група ГРАЦИЈА као и групе ЛЕГЕНДЕ и Црне мамбе, а придружили су им се и глумци Народног позоришта у Нишу Ивана и Мирољуб Недовић и новинари-водитељи програма Јовица Милановић и Драган Стојановић Жика.

  Председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић истакао је да су организоване и бројне пратеће манифестације. У Епископској улици одржан је сајам вина и народне радиности, Одржано је и друго Светско првенство у игрању кликера. Угоститељски и туристички посленици Ниша организовали су припрему и дегустацију специјалитета. У оквиру спортских догађања подељене су захвалнице и значајна признања спортским радницима и клубовима. У сарадњи са Архивом града Ниша припремљене су реплике старих издања новина које су коолпортери делили посетиоцима манифестације.

  „Ово јубиларно Палилулско вече смо употпунили додатним активностима у односу на друге године. Обележавање манифестације је почело 1.јуна када је Нишком културном центру одржана трибина поводом снимања филма о страдању Срба у норвешком логору у Карашјоку, а чије је снимање наша општина подржала“, каже председник општине Палилула. „Припремили смо и две манифестације за суботу, 4. јуна, Од Мрамора до Лалинца организујемо 8.Моравску регату која је посвећена учитељи Видену Јовановићу који је настрадао спасавајући свог ученика из језера. Подржали смо и организацију Другог међународног фудбалског турнира ветерана Балкана са гостима из Турске, Бугарске, Грчке и Републике Српске“ који се одржава у Поповцу. (Фотографије Драган Видојковић)

  „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2022″ одржано је вечерас на платоу испред Палилулске рампе