Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 06.10.2020

  САРАДЊА СА ЦАРИНАРНИЦОМ НИШ

  Saradnja sa carinarnicom Nis

  На територији Градске општине Палилула налази се ЦАРИНАРНИЦА НИШ. Председник општине Палилула Братислав Вучковић примио је 6.октобра Сашу Миленковића, управника Царинарнице Ниш. Разговарало се о сарадњи и могућностима подршке унутрашњим царинским јединицама.

  Подручна јединица – Царинарница Ниш, једна је од 15 у систему Министарства финансија-Управе царина Србије. У свом саставу, у Нишу, Књажевцу, Врању, Лесковцу, Стрезимировцима, Прокупљу, Рибарцима, Прешеву, Ристовцу, Прохору Пчињском, има уже унутрашње јединице, организоване царинске испоставе и царински реферати. Преко својих организационих јединица Царинарница спроводе царински поступак у путничком и робном промету – мере царинског надзора, царињење робе, сузбијање нелегалног увоза, царински управни и царински прекршајни поступак, продају царинске робе и принудну наплату царинских дажбина.

  Данас је место и улога царине у великој мери другачија. Осим што је важна карика у ланцу подршке међународној трговини, савремена царинска служба има и изузетно значајну улогу у безбедносном систему сваке државе, као сегмент система безбедности у оквиру борбе против међународног тероризма и транснационалног криминала и у систему свеукупне заштите грађана.(Д.Видојковић)