Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 18.11.2020

  ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА „ОЛИМПИЈЦИМА“ ГИМНАЗИЈЕ

  ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА „ОЛИМПИЈЦИМА“ ГИМНАЗИЈЕ

  Поводом изузетних резултата ученика Гимназије ‘’Светозар Марковић’’ на Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике IOAA 2020. и Балканијади из математике, председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић приредио је 18.новембра пријем за лауреате такмичења и директора ове образовне установе проф.др Маријана Мишића.

  Овим поводом, председник општине је уручио признања и захвалнице ученицима Гимназије: Алекси Ђорђевићу освајачу сребрне медаље на Балканској олимпијади из физике, Момчилу Тошићу матуранту Гимназије ‘’Светозар Марковић’’ освајачу сребрне медаље на Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике чији је домаћин ове године била Естонијан и Јовану Аризановићу, освајачу бронзане медаље на Балканијади из математике.Овој пригодној свечаности, организовној по препорукама Кризног штаба, присуствовао је и заменик председника општине Лазар Динић. Ове године, услед пандемије COVID-19, Међународна олимпијада из астрономије и астрофизике је отказана али како би ђаци који су прошли националне селекције ипак учествовали на такмичењу светског ранга, међународни савет ИОАА је одлучио да организује onlajn такмичење GeCAA.

  На Олимпијади је учествовало 279 ученика из 38 земаља. Ученици Гимназије су на Олимпијади из астрофизике и астрономије већ постизали значајне успехе а јавност још памти медаље које су са овог такмичења доносили браћа Богдан и Новак Станојевић. Међународна такмичења награђеним ученицима пуно значе. То је награда за уложен труд и рад и мотивација да и даље наставе и подстакну млађе другове. Судећи по садашњим успесима ђака ове гимназије некадашњи „олимпијци“, носиоци медаља, добили су своје наследнике. (Д.Видојковић)