Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 19.03.2021

  ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ

  ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ

  Председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић и председник НВО „Зелени Развојни Центар“ у Сремској Митровици, Предраг Ратић, потписали су 19.марта у Нишу протокол о сарадњи. Овим се наставља активност у спровођењу акције „Посади свој хлад 2021.“ у циљу побољшања живота грађана. Потписивању протокола присуствовао је и Душан Јаковљевић из Зеленог развојног центра.

  По речима председника Вучковића, општина Палилула анимираће физичка и правна лица са своје територије да активно учествују у садњи Белог Јасена у 2021. години под називом „Посади свој хлад“ чиме се развија свест околине о значају садње дрвећа. Реализацијом овог пројекта, по речима председника НВО „Зелени Развојни Центар“, Предрага Ратића, грађанима се омогућава реалан увид у квалитет ваздуха, а општини Палилула – граду Нишу пут до статуса ЗЕЛЕНОГ ГРАДА.

  Овај пројекат је усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deat) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.(ЕКОполис, Д.Видојковић)

  СДУ: СПОРАЗУМ опстине Палилула са Зеленим развојним центром