Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 29.08.2022

  БРАТИСЛАВ ВУЧКОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА НИШ: “ПАЛИЛУЛА НИЈЕ НАЈБРОЈНИЈА, АЛИ ЈЕ ЗАТО СА НАЈВЕЋИМ ПРОБЛЕМИМА”

  Братислав Вучковић, председник Градске општине Палилула Ниш: “Палилула није најбројнија, али је зато са највећим проблемима”

  У Градској кући у Нишу, 29.августа одржана је конференција за новинаре, на којој су градски већници, запослени у градској управи, председници градских општина сумирали резултате постигнуте у претходне две године, од како је на челу Града Ниша Драгана Сотировски.

  Овом приликом говорио је и Братислав Вучковић, председник ГО Палилула, који је био веома отворен.

  “Палилула није најбројнија, али је зато са највећим проблемима, таква је једноставно конфигурација терена. Овај период карактерише рад на терену. Могу да будем задовољан овим што смо урадили. Може много више и боље, али неке проблеме које смо затекли трају 20 и више година. Кренули смо са улицом Здравка Вучковића, за коју није постојало решење за потпорни зид преко 20 година, а завршена је. Урађене су многе улице, али оно што је веома битно је да се на сеоском подручју изградило преко 50 км атарских путева. Палилула има и тај рурални део који обухвата 15 села. Ових дана радимо на још једном вишедецинијском проблему, а то је водоснабдевање у Доњем Власу.”

  Председник Вучковић је подсетио и на проблем који је решен након 20 година. “Посебно ме радује да се у Насељу 9. мај, које преко 20 година није добило ниједну улицу, ради 12 улица са водоснабдевањем. Фокус Општине Палилула је била комунална изградња и заштита животне средине. Социјални статус Палилулаца је међу најнижима у односу на Град. Структура је била таква да су многи са Палилуле остајали без посла. У претходном периоду смо издвојили преко 10 милиона новчане помоћи социјално најугроженијим. “

  Он је истакао и успехе спортских колектива, од којих је четири изборило пласман у виши ранг, иако до пре неколико година нису ни имали терене за бављење спортом.