Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.11.2018

  ОТВОРЕНА ЈАВНА ГАРАЖА „ГОРАН ОСТОЈИЋ“ ПОРЕД ДОМА ЗДРАВЉА

  ОТВОРЕНА ЈАВНА ГАРАЖА "ГОРАН ОСТОЈИЋ" ПОРЕД ДОМА ЗДРАВЉА

  Поред Дома здравља, у улици Војводе Танкосића, 20.новембра свечано је отворена Прва јавна гаража у Нишу. Гаража носи име Горана Остојића, припадника 63. падобранске бригаде, који је погинуо 1998. године на Кошарама током сукоба на Косову и Метохији. Паркинг је урађен из сопствених средстава ЈКП “Паркинг сервис”, односно из инвестиционог кредита који ће бити враћен од наплате паркирања на овом месту. Капацитет гараже је 70 паркинг места, од којих су четири за инвалидна лица, а паркинг ће се наплаћивати 40 динара на сат почев од 1. децембра, док ће наредних десет дана паркирање бити бесплатно. Према речима директора ЈКП “Паркинг сервис” Дејана Димитријевића, у вечерњим сатима у гаражи ће моћи да се паркирају станари улице Војводе Танкосића, који имају станарске карте. “Паркинг сервис” је после 12 година започео један овако велики пројекат и завршио га у истој години”, додао је дирекор Димитријевић. “Вредност целопкупног пројекта, набавка и монтажа савремене гараже овог типа је 30 милиона динара”.

  “Од једног неуређеног паркинг простора добили смо прву јавну гаражу средњег нивоа, потпуно уређено паркиралишта, са посебно означеним местима за особе са инвалидитетом, осветљеног и покривеног, али и обезбеђеног свим мерама безбедности”, истако је градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Градоначелник је најавио почетак изградње још једне јавне гараже у граду која ће се налазити на Сунђелићевом тргу, али је додао и да се нови паркинг гради на простору између новог и старог Клиничког центра. “Укупно гледано, само на ова три места подићи ћемо капацитет паркинг простора на ниво који задовољава потребе суграђана”, додао је градоначелник Булатовић.

  Паралелно са овом гаражом, по речима директора “Паркинг сервиса” обезбеђена је и конструкција овог типа за најактрактивније паркиралиште у граду на Синђелићевом тргу. “Очекујемо да тај пројекат буде завршен идуће године обзиром да је конструкција већ стигла и налази се код нас.У току је припрема планске документације неопходне за почетак радова. Тамо тренутно имамо 78 паркинг места, али се ради о дуплирању површине и када буде готова пројектна документација знаћемо тачно колико ће бити паркинг места”, најавио је Димитријевић.

  Отварању гараже присуствовао је и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале са сарадницима, као и други званичници града, председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић, представници градских општина, директори јавних предузећа. Међу званицама су се налазили и представници Удружења припадника ветерана 63 падобранске бригаде, будући да је на њихов предлог гаража понела име једног од њихових припадника команданта Горана Остојића.(Фотографије Дреаган Видојковић)

  РТВ Белами: Отворена прва јавна гаража са 70 паркинг места