Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.03.2022

  ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОКРОВИТЕЉ БАЛКАНСКЕ ЛИГЕ У КОШАРЦИ У КОЛИЦАМА

  ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОКРОВИТЕЉ БАЛКАНСКЕ ЛИГЕ У КОШАРЦИ У КОЛИЦАМА

  Град Ниш угостио је у суботу, 26. марта учеснике трећег турнира Балканске лиге у кошарци у колицима. Балканску лигу чине екипе из четири државе Балкана, Босне и Херцеговине (ККК Бијељина – Бијељина), Бугарске (БКХУ Левски – Софија), Црне Горе (КК ОСИ Парамонт – Подгорица) и Србије (ККК Наис – Ниш). Екипе су одиграле по две утакмице у оквиру трећег кола лиге које се игра турнирски. Прва два кола одиграна су у Бијељини и Подгорици, а после турнира у Нишу следи завршни турнир у Софији.

  “У сјајној атмосфери у хали Чаир, организацију на највишем нивоу, уживали су сви тимови, а нишка публика видела је атрактивну кошарку у колицима! Захваљујемо Граду Нишу на генералном покровитељству и Градској општини Палилула на покровитељству, без њих овај турнир не би био могућ. Хвала Дому здравља на медицинској подршци. Хвала свим учесницима, публици, покровитељима, спонзорима, пријатељима клуба на великој подршци уз коју смо на најбољи могући начин представљали свој град и државу!” – изјавио је проф. др Марко Александровић, извршни комесар BWBL.

  Турниру је присуствовао и велики број званица из земље и иностранства.

  Учеснике је током свечаног отварања поздравио један од покровитеља турнира, председник Градске општине Палилула, г. Братислав Вучковић.

  Наши кошаркаши у првој утакмици после велике борбе нису успели да победе првопласирану екипу ККК Бијељина док је у другој утакмици на радост домаћих навијача забележена победа против БКХУ Левски из Софије.