Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.06.2022

  НАЦРТ ОДЛУКЕ О ЈАВНИМ РАСПРАВАМА ГО ПАЛИЛУЛА

  У оквиру пројекта „Јавне расправе за јавне послове и добре одлуке – градимо Отворену управу кроз изградњу поверења и учешће грађана“, а који је добио подршку пројекта Владе Швајцарске „Заједно за активно грађанско друштво – АCТ”, који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе, Медиа и реформ центар Ниш и Градска Општина Палилула партнерски раде на изградњи поверења кроз процес доношења Одлуке о јавним расправама са паратећим документима.

  Одлука о Јавним расправама је креирана кроз консултације у учешће фокус група-представника пословне заједнице, медија и организација цивилног друштва, а додатно су осим Одлуке о јавним расправама урађени и пратећи документи: а) Инструкција о спровођењу процедуре за информисање странака о поступцима који су у току пред управом ГО Палилула и за информисање грађана о промени локалних прописа и б) Програм јавне расправе. Градска општина Палилула ставља на јавну расправу Одлуку о јавним расправама по Програму јавне расправе, а која би требало да траје у периоду од 22. јуна до 15 јула 2022.године.

  Јавно читање нацрта Одлуке биће одржано дана 19. јула 2022. године у периоду од 10 – 12 часова у великој сали Нишког културног центра на адреси ул. Станоја Бунушевца бб, 18000 Ниш, а јавна расправа продужава до петка 22. јула.

  Oдлука о јавној расправи
  Писмо председника ГО Палилула
  Програм јавне расправе