Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 17.11.2022

  НА ПАЛИЛУЛИ СЕ РАДИ И ГРАДИ!

  На Палилули се ради и гради!

  Подршка селектору Пиксију и обнова терена У НАСЕЉУ Паси Пољана у Градској општини Палилула, где је рођен селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, почели су радови на сређивању запуштеног терена на коме је легенда српског фудбала почела своју играчку каријеру.

  Председник Градске општине Палилу Братислав Вучковић најавио је да ће за почетак бити очишћена депонија на игралишту а онда ће се кренути са реновирањем. “Ово је начин да и Нишлије покажу да су уз фудбалску легенду и да га бодре свим срцем – каже Вучковић. Иницијативу да се обнови Пиксијев терен са кога је кренуо да осваја фудбалски свет покренуо је мештанин Паси Пољане и одборник у Скупштини општине Палилула Миливоје Милић. Организовао је петицију коју су до сада потписали две хиљаде Нишлија.

  Уређење игралишта у Паси Пољани није једини пројекат ове године на територији општине. Ту је и изградња водозахвата у Доњем Власу, терен за баскет и нови парк на месту некадашње дивље депоније са дечијим мобилијаром у Мокрањчевој, градња пута у Доњем Међурову. Уз реконструкцију Игманске, Војводе Путника и изградњу вртића и водоводне мреже у 12 улица у Новом Селу живот грађана општине Палилула је све квалитетнији. Заједничким снагама до истог циља!