Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 13.12.2017

  КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ПОРОДИЦЕ СА КЛИЗИШТА У МРАМОРУ И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

  КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ПОРОДИЦЕ СА КЛИЗИШТА У МРАМОРУ И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

  Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић уручили су кључеве станова за 33 породице у Нишу, изграђених у оквиру програма градње социјалних станова које суфинансира држава преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Овом свечаном чину присуствовао је и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, са чије територије је и 15 породица чије су куће срушене на клизишту у Мрамору.

  „Од данас имате кров над главом и то јесте најважније да би могли да живите као сав нормалан свет и како би ваша деца могла даље да се развијају и уче школу. Министарство, Влада Србије и град Ниш су учествовали у финансирању изградње ових станова и драго ми је што их не градимо само у Нишу већ и у још неколико градова Србије, рекла је министарка Михајловић. Потпредседница Владе је објаснила да станови који су данас добили нове станаре, нису мање вредни по структури од било којих других који се граде у Нишу. „Ово су станови који испуњавају све стандарде, од енергетске ефикасности па до свих оних стандарда у грађевинарству који су неопходни да би један стан изашао и био као такав потпуно употребљив. Наравно сви станови имају неопходну документацију и употребну дозволу“, рекла је Михајловићева. Како је нагласила инфраструктурним пројектима које Влада и Град Ниш заједно реализују, Ниш има шансу да оствари свој пуни потенцијал и да постане стратешки и транзитни центар у овом делу Европе. „Захваљујућу подршци Владе Србије и Министарства. Овај пројекат од укупно 70 станова који је годинама чекао на свој завршетак, захваљујући заједничком раду и подршци, дочекао је овај дан на задовољство ових људи који ће од данас имати кров над главом“, рекао је Градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Кључеве станова за 18 породица за социјалне станове чију градњу је финансирала држава уручила је потпредседница Владе, док је кључеве 15 станова, породицама чије су куће срушене на клизишту у Мрамору уручио градоначелник Ниша.

  У две зграде у Улици Мајаковског у Нишу има укупно 70 станова,за преостале станове потписани су предуговори после конкурса за откуп, под условима повољнијим од тржишних, у изградњу је уложено укупно 159,7 милиона динара, од чега је из буџета Србије преко Министарства уложено 46 милиона динара. Зорана Михајловић је овим поводом нагласила да је у протекле две године, уложено 1,2 милијарде динара за одржавање путева у Нишком округу. Следе нова улагања у Град Ниш са циљем да постане транзитни центар, али исто тако и центар који ће бити препознат по аеродрому. Додала је да је посебно поносна на нишки аеродром кроз који је од почетка године прошло 300.000 путника, као и да верује да грађани Ниша виде резултате који су направљени у последњих неколико година. Министарка је истакла је и да ће Влада Србије до краја године потписати уговор са Европском инвестиционом банком, а вредност пројекта је око 250 милиона евра. Како је појаснила, реч је о пројекту на изградњи и модернизацији пруге Ниш–Димитровград, као и изградњи заобилазне пруге око Ниша.( Д.Видојковић)

  ТВ ЗОНАплус:Додељени кључеви за станове у Мајаковског