Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.09.2018

  КОНСТИТУИСАН ОДБОР СКГО ЗА СИСТЕМСКА ПИТАЊА И УПРАВУ

  КОНСТИТУИСАН ОДБОР СКГО ЗА СИСТЕМСКА ПИТАЊА И УПРАВУ

  Конститутивна седница Одбора за системска питања и управу СКГО, којим је председавала Марија Брајдић, начелница Управе Градске општине Палилула Ниш одржана је 11. септембра у просторијама Сталне конференције градова и општина у Београду. На дневном реду Одбора били су предлози и коментари у вези са изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, као и коментари на Модел пословника скупштине општине/града који припрема СКГО.

  Одбор СКГО за системска питања и управу јесте стално радно тело СКГО за разматрање питања из области система локалне самоуправе (посебно питања као што су уставни и законски положај локалне самоуправе; уређење система локалне самоуправе – органа, надлежности, заштите локалне самоуправе) и функционисања управе (посебно у вези са: реформом рада и организације управе; унапређењем административног поступања и електронском управом; јавно-службеничким системом, управљањем људским ресурсима и стручним усавршавањем у локалној управи; ), као и међуопштинске сарадње у делокругу одбора и других питања из области које покрива Одбор.

  Чланови одбора у мандату 2018-2020 су представници следећих градова и општина: Општина Алибунар, Општина Алексинац, Општина Горњи Милановац, Општина Жабари, Општина Књажевац, Општина Ковин, Град Крагујевац, Општина Мајданпек, Град Ниш, Општина Нови Бечеј, Град Нови Пазар, Градска општина Обреновац (Београд), Градска општина Пантелеј (Ниш), Општина Пећинци, Општина Прешево, Општина Сврљиг, Општина Ћићевац, Градска општина Чукарица, Град Шабац, Општина Шид. Одбором председава Градска општина Палилула, Ниш – начелница општинске Управе Марија Брајдић а Секретар Одбораје је Марко Томашевић.(Д.В)