Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.05.2021

  ИНИЦИЈАТИВА ДА „ЧАИР“ НОСИ ПИКСИЈЕВО ИМЕ

  ГРАД Ниш припрема се за прославу славе Града Ниша „Свети цар Константин и царица Јелена“, као и традиционалне манифестације „Палилулске вечери“. Селектор Србије Драган Стојковић Пикси стигао је у родни град где му је приређен пријем у Градској општини Палилула, а тамо га је примио Братислав Вучковић, председник општине. На конференцији за медије Стојковић је доживео изненађење. Председник Вучковић је саопштио да је покренута иницијатива грађана општине Палилула да „Чаир“ носи име прослављеног Пиксија.

  „Већу спортску легенду у Нишу од тебе немамо. Палилула жели на овакав начин да ти се одужи“, рекао је председник нишке општине Палила Братислав Вучковић селектору „орлова“,

  Та иницијатива је изненадила Стојковића који је кроз сузе говорио о њој.

  Увек се осећам јако емотивно кад дођем у свој град и то је посебан осећај који не може да се речима опише. Тако је и данас, емоције су ме јаче погодиле по питању једног парчета земље који мени много значи, а то је Чаир и тај магични стадион за мене. Тај стадион ме је направио човеком, пуно ме научио и то не могу да заборавим. Ако то буде спороведено, неће постојати речи како да томе захвалим, осим љубављу према клубу и где је ‘кец у Нишу’ увек актуелан и овом граду који је за мене најлепши на свету и увек ће остати. Нисам толико важнији од осталих људи који су учинили много за Раднички, за овај град, али ако људи тако сматрају – биће ми велико задовољство, рекао је Драган Стојковић Пикси.

  Он је од председника општине Палилула Братислава Вучковића добио на поклон дрес Радничког са својим презименом и урамљени навијачки шал „мераклија“ и Енциклопедију знамените личности Ниша Јапанска Нагоја Стојковићу се одужила тако што је улицу назвала по Пиксију.

  Драган Стојковић Пикси, путем видео линка, упутио је поздрав свим Палилулцима поводом тридесетогодишњице одржавања Палилулске вечери. (Новости, фото Д.Видојковић)

  ТВ ЗОНАплус : „ПИКСИ У ПАЛИЛУЛИ“