Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 27.11.2022

  ФК ПАЛИЛУЛАЦ – „70 ГОДИНА БЕЗ АДРЕСЕ“

  ФК Палилулац – „70 година без адресе“

  Под мотом „70 година без адресе“ у Нишком културном центру промовисана је монографија Фудбалског клуба Палилулац, аутора Часлава Сибиновића. Некадашњи играч, тренер, а у једном периоду и председник клуба потрудио се да кроз велики број докумената и записника, али и анегдота и биографија свој Палилулац представи на прави начин.

  Посебну научно-истраживачку црту монографији дао је проф.др Ненад Живановић, док је морално-стручна подршка стигла и од Ивана Хаџи Ђорђевића, који је и један од рецензената на књизи. Актуелни председник Фудбалског савеза Ниша, рекао је да је ово једно велико сведочанство о развоју једног фудбалског клуба, али и запис који ће допринети да се једно време истргне из заборава. Хаџи Џорђевић је управо поникао у Палилулцу, а дуго година је био и капитен.

  Сам аутор, посебно истиче генерације које су на спортском пољу биле изузетно успешне.

  Многе легенде клуба из тог периода су присуствовале промоцији, па је то била прилика и да се евоцирају успомене. Братислав Вучковић, актуелни председник Градске општине Палилула, присећа се својих играчких дана. Бата Вучковић истиче да је свима њима Палилулац био друга кућа, иако је то клуб, који је и дан данас без адресе…

  У самој монографији обрађен је и историјат фудбала у Нишу, али су представљене и фамилије и људи који су обележили постојање, рад и живот Палилулца. Без помоћи добрих људи, не бисмо имали ни историју Палилулца на једном месту.

  На промоцији је говорио и новинар Томислав Сантрач, који је,  као хроничар спортских дешавања, рекао  да је ова књига пут којим живот путује и да представља споменар сећања, уприличен са много љубави и пажње.

  Прича о првих 70 година Палилулца, који има душу, али је још увек-без адресе!

  70 година ФК Палилулац, промоција монографије