Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.09.2022

  ДРЕСОВИ И ЛОПТЕ ЗА ФУДБАЛСКИ КЛУБ “МОРАВАЦ”

  ДРЕСОВИ И ЛОПТЕ ЗА ФУДБАЛСКИ КЛУБ “МОРАВАЦ”

  Неколико спортских клубова са територије општине Палилула, већ је добило дресове а планира се подела комплета спортске опреме и за још спортских организација које се труде да Палилулу представе као плодно тле за настајање нових спортских асова. Председник општине Братислав Вучковић и заменик председника Лазар Динић примили су недавно делегацију Фудбалског клуба “Моравац” из Горњег Међурова. Овим поводом, председнику Фудбалског клуба “Моравац” Велибору Милојковићу и члановима стручног штаба Стевану Цветановићу и Драгану Цветановићу уручена је спортска опрема (дресови и две фудбалске лопте) у знак подршке даљем окупљању младих и популаризацији фудбалског спорта.

  Фудбалски клуб „Моравац“ у Горњем Међурову члан је Лиге другог разреда. Основан је давне 1948 године. Због одређених организационих проблема није радио протеклих седам година. Општина Палилула уз подршку донатора и Града Ниша ствара услове да се млади спортисти Горњег Међурова поново окупе у свом клубу.

  „На овај начин наша Палилула жели да истакне значај спорта међу младима, најбољи играчи „никну“ увек у неким мањим клубовима а касније крче свој пут до звезда. Желимо овим донацијама да оснажимо мале клубове и играче који по угледу на репрезенативце Србије дају последњи атом снаге за ту игру која живот значи. Ове акције део су подршке нашој реперезентацији пред наступ у Катар, јер међу мештанима Палилуле има врсних спортиста и великих љубитеља најбитније споредне ствари на свету. Желим да се у нашој општини негује спорт и на томе ћемо јако и пуно радити у наредном периоду“, рекао је председник општине Братислав Вучковић. (Фотографије: Драган Видојковић)