Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.01.2022

  ЗИМСКА СЛУЖБА, ОСИМ О ГРАДСКИМ, ВОДИ РАЧУНА И О ПРИГРАДСКИМ ПУТЕВИМА

  ЗИМСКА СЛУЖБА, ОСИМ О ГРАДСКИМ, ВОДИ РАЧУНА И О ПРИГРАДСКИМ ПУТЕВИМА

  Зимска служба, осим о градским, води рачуна и о приградским путевима. Синиоћ је командант Зимске службе Ненад Станковић са председником ГО Палилула Братиславом Вучковићем обишао путеве на подручју села Габровац и Калач Брдо.

  Што се саобраћаја у граду тиће, проблеми се откањају врло брзо, али је ситуација у приградским насељима и околним селима због сметова отежана. Како би сметње биле брзо отклоњене командант Зимске службе у Нишу Ненад Станковић је синоћ, заједно са председником општине Палилула Братиславом Вучковићем, обишао је најпре проблематична подручја у селу Габровац, за која је задужено предузеће ПЗП трејс.

  Калач брдо је друга зона у којој у зимским месецима због висине има проблема са снегом и нормалним одвијањем саобраћаја. Екипа Зимске службе обишла је и ово подручје које од снега чисти ЈКП Медијана.

  ЈКП Медијана , која је задужена за градско подручје, тренутно ради са 9 екипа, а уколико ситуација буде захтевала могуће је ангажовање 20. У надлежности предузећа ПЗП трејс су приградска и сеоска насеља, и за сада успева да посао заврши са 5, али је у могућности ако затреба да ангажује 8 екипа.

  Зимска служба, осим о градским, води рачуна и о приградским путевима