Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.09.2016

  ЗБОГ ХАВАРИЈЕ НА ЦЕВОВОДУ СТАНОВНИЦИ ПАЛИЛУЛЕ БЕЗ ВОДЕ

  ЗБОГ ХАВАРИЈЕ НА ЦЕВОВОДУ СТАНОВНИЦИ ПАЛИЛУЛЕ БЕЗ ВОДЕ

  Због хаварије на магистралном цевоводу, без воде су остали становници друге, треће и четврте висинске зоне у Градској општини Палилула, од Мокрањчеве улице, до Паси Пољане. Како кажу у ЈКП Наисус, нормализација водоснабдевања се очекује у касним вечерњим сатима или у току ноћи.

  Хаварија се десила у јутарњим сатима у улици „Станоја Главаша“, где је велика количина воде, која је отицала из цеви поплавила две куће. Ово подручије је обишао са сарадницима Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула. На терен је изашао и комунални инспектор општине Палилула.

  По речима Дејана Андрејевића, директора ЈКП Наисус ово је друга хаварија на истом цевоводу за последњих десет дана. Очекујем да ће наше екипе током дана санирати квар а током вечери и ноћи до раних јутарњих сати надам се да ћемо стабилизовати и притисак у мрежи.

  Надлежни у нишком водоводу кажу да је реч о старом азбестном цевоводу, који је одавно био зрео за реконструкцију. Цеви су старе 30 година, тако да пуцају због дотрајалости али и због терена где има клизишта. Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула и Дејан Андрејевић, директора ЈКП Наисус, обишли су и трасу цевовода до места настале хаварије. (Д.Видојковић, ЕКОполис,фотографује)