Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 06.07.2016

  ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ КОЛОВОЗА И ТРОТОАРА У ДУРМИТОРСКОЈ УЛИЦИ

  ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ КОЛОВОЗА И ТРОТОАРА У ДУРМИТОРСКОЈ УЛИЦИ

  Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима, обишао је становнике Дурмиторске улице, која је након тромесечне реконструкције пуштена у саобраћај.

  Завршено је асфалтирање коловоза и трортоара у Дурмиторској улици, у Градској општини Палилула. Радови на реконструкцији овог коловоза и тротоара у Дурмиторској улици започели су 11.априла. Обухваћено је комплетно рушење коловоза и тротоара са израдом нових слојева шљунка, тампона , два слоја асфалта и нових ивичњака. Улица је дужине 510 метара, а ширине 6 метара са тротоарима промењљиве ширине од 1-1,5 метaра са леве и десне стране. Укупна вредност реконструкције Дурмиторске улице, по речима Бобана Џунића, председника општине Палилула је 24.567.204,00 динара.

  Радови су завршени пре рока, од 90.дана, без обзира на лоше временске прилике током маја, и чекање да се заврше радови на прикључцима на водоводну мрежу. Било је и проблема око регулисања допуне пројекта реконструкције који није сагледао бочне прилазе улици. Овај пропуст је отклоњен а представници ЈП Дирекција за изградњу града Ниша разматрају и друге примедбе грађана на терену, каже Адриана Анастасов одборница у Скупштини општине Палилула.

  Радови су планирани Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2016.годину. Извођач радова је „TRACE PZP NIŠ“AD. Комплетном реконструкцијом коловоза и тротоара у Дурмиторској улици, решен je дугогодишњи проблем становника овог насеља. Надзор над изградњом води ЈП Дирекција за изградњу града Ниша.

  У оквиру програма активности Градске општине Палилула на побољшању квалитета живота становника, у првој половини ове године, асфалтирано је више улица у насељима општине Палилула. Пре Дурмиторске завршена је реконструкција коловоза и тротоара у улици Бубањски хероји, од кружног тока у Улици Петра Аранђеловића до кружног тока у Улици Димитрија Туцовића. Улица је дужине 567 метара, а ширине 6 метара са тротоарима ширине по 1,5 до 2 метра са леве и десне стране. Укупна вредност реконструкције улице Бубањски хероји је 28.753.022,34 динара. Радови су планирани Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2016 годинуа извођач радова је ПД „АБМ ПУТОГРАДЊА“ ДОО Мрамор. Надзор над изградњом водило је ЈП Дирекција за изградњу града Ниша.

  ЈП Дирекција за изградњу града уз ангажовање ПЗП Трејс обавља и радове на санирању ударних рупа на градском и сеоском подручију. У Градској општини Палилула то су улице: Габровачки пут, Бабички одред, Душана Поповића, Светислава Тргојевића, Војводе Путника, Требињска, у насељу Милка Протић. На сеоском подрчију радови су обављени у Доњем Међурову и насељу „9.мај“.(Фото Д.Видојковић, ЕКОполис)