Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.06.2022

  ЗАПОШЉАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ ОМЛАДИНЕ КРОЗ НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

  ЗАПОШЉАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ ОМЛАДИНЕ КРОЗ НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

  ERASMUS+ YOUTH ProActiv Spain организовао је од 5. до 10.јуна 2022. још једну успешну обуку у Мадриду (Шпанија) на тему „Запошљавање европске омладине кроз неформално образовање: Еразмус+ мобилности за активацију NEETs“. На обуци и тимским мулиткултуралним радионицама било је укључено седам делегација из различитих земаља и то Словеније, Македоније, Грузије, Грчке, Србије, Хрватске и Шпаније.

  У име Градске општине Палилула, Ниш и у сарадњи са Центром за интеркултурну размену – Интеркултуралис (Ниш), који је и формални учесник овог великог пројекта и бави се интеркултуралном едукацијом, имплементацијом европских пројеката и волонтирањем младих, у трочалној делегацији Србије била је и Ивана Јоцић Веселић, запослена у ГО Палилула на пословима међународне сарадње, протокола и рада на пројектима.

  Обука је спроведена са циљем да се унапреди квалитет рада са назапосленим младима широм Европе. Када формално образовање не функционионише више у њиховом случају, омладински рад је обећавајућа шанса за њих. Рад са младима може их укључити у друштвене и еколошке и друге иницијативе које ће их учинити корисним. Ту се отварају многе могућности за повезивање на свим нивоима, као и рад на заједничком циљу запослењу и излажењу из зачараног круга.