Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 22.03.2020

  OД ДАНАС ЗАБРАНА КРЕТАЊА У СРБИЈИ ОД 17 ДО 05 ЧАСОВА УЈУТРУ

  Влада Републике Србије донела је на данашњој седници најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса COVID-19.

  Измењена је одлука о забрани кретања, тако да забрана кретања за све грађане од данас важи од 17 часова до 5 часова ујутру. Изузетак је дан недеља, када грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

  Напуштање домова након 17 часова и пре 5 часова ујутру, могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа. Имајући у виду потребе грађана, Влада је одлучила да дозволи извођење кућних љубимаца у шетњу свакога дана у периоду од 20 до 21 час.

  Грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од двадесeт минута и највише двеста метара од места свог пријављеног пребивалишта. Те шетње се не смеју обављати у групама. Одлуком Владе, Републици Српској упућена је одређена количина опреме, сходно тренутним могућностима, као подршка борби са вирусом COVID-19. Одређена је максимална цена заштитне маске од 120 динара по једном комаду. Влада Републике Србије наставља да прати ситуацију у вези са вирусом COVID-19 и редовно ће обавештавати грађане о развоју ситуације.

  Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.