Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.02.2019

  ЗА ВИШЕ ЖЕНА НА МЕСТИМА ОДЛУЧИВАЊА

  ЗА ВИШЕ ЖЕНА НА МЕСТИМА ОДЛУЧИВАЊА

  У оквиру пројекта ”За више жена на местима одлучивања”, који спроводи Београдски фонд за политичку изузетност у сарадњи са Повереницом за заштиту равноправности, а уз финансијску подршку Краљевине Холандије, у суботу, 23. фебруара БФПЕ пројектни тим посетио је Ниш. Овим поводом, у сали Скупштине града одржан је састанак са представницима и представницама локалне самоуправе и локалним политичаркама.

  Разговарало се о примерима добрих пракси организовања жена у политици, о значају учешћа жена у телима локалних самоуправа и улози локалних механизама за родну равноправност, као и постојећем стању и будућим корацима у сврху унапређења родне равноправности у Нишу. Након уводног обраћања Светлане Стефановић, координаторке програма, Београдског фонда за политичку изузетност и начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски, о значају родне равноправности на локалном нивоу и импликацијама регулативе за локалну самоуправу говорила је Вишња Баћановић, Женска платформа за развој Србије.

  Родна равноправност у јединицама локалне самоуправе било је излагање Богдана Бањца, саветника Повереника за заштиту равноправности, Републике Србије а о Родној перспективи у раду радних тела у општинама/градовима и улози механизама за родну равноправност говорила је Вишња Баћановић, Женска платформа за развој Србије. У оквиру разговора „Жене у политици – искуства из прве руке“ који је у својству модераторке водила Светлана Стефановић, координаторка програма Београдског фонда за политичку изузетност, говорила је и Адриана Анастасов, председница Скупштине Градске општине Палилула у Нишу и народна посланица Јелена Жарић Ковачевић.(Д.Видојковић)

  Изјаве за ТВ Зона плус, За висе зена на местима одлуцивања