Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.09.2017

  ЗА ЕФИКАСНУ ЈАВНУ УПРАВУ

  ЗА ЕФИКАСНУ ЈАВНУ УПРАВУ

  У Београду се одржава (25-26.септембар) дводневни састанак Мреже #скго за управљање људским ресурсима. Учеснике овог скупа, првог дана, поздравили су: Ана Брнабић, председница Владе Србије, Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, Сем Фабрици, шеф Делегације ЕУ у Србији, Снежана Самарџић Марковић, директорка Генералног директората за демократију Савета Европе и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.

  Основна тема састанка је размена искуства и знања из праксе, између стручњака из пословног света и јавне управе, који се баве управљањем људским ресурсима. Из Градске општине Палилула, овом састанку Мреже присуствују Марија Брајдић, начелница Управе и Натаса Пећић Костадиновић, шефица Одсека за правне и заједничке послове ГО Палилула. На отварању скупа, Ана Брнабић, председница Владе Србије је нагласила да је циљ Владе да Србија има професионалну, ефикасну и љубазну јавну управу и на републичком и на локалном нивоу и поручила да су људски ресурси наш највећи потенцијал и снага.

  Предлог закона о Националној академији за јавну управу већ је у скупштинској процедури. Овим законом обезбедићемо да запослени у локалним самоуправама имају исти обим и квалитет стручног усавршавања као и они у државним органима. „Предстоји нам велики рад на промени односа према послу, истакао је министар Бранко Ружић. Полако сви постајемо свесни тога да ефикасна и услужна јавна управа постаје нешто што треба да буде стандард независно од било каквих политичких промена“.

  Састанак Мреже организован је у оквиру пројекта ”Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи”, који се реализује у сарадњи Канцеларије Савета Европе у Београду, Министарства државне управе и локалне самоуправе и СКГО, а уз финансијску подршку Савета Европе и Делегације ЕУ.(Д.В)