Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 19.02.2016

  ЗА ДЕЧИЈИ ОСМЕХ – КОШАРКАШИ КУПА „РАДИВОЈЕ КОРАЋ“

  ЗА ДЕЧИЈИ ОСМЕХ - КОШАРКАШИ КУПА „РАДИВОЈЕ КОРАЋ“

  Представници кошаркашких екипа, које ове године учествују на завршном турниру Купа „Радивоја Кораћа“, обишли су децу Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“ у Градској општини Палилула. Наше врхунске спортисте, представнике „српске кошаркашке елите“, дочекали су председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић и директорка Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“, Снежана Чарапић. Сусрет деце ове установе са нашим кошаркашима био је веома срдачан.

  „Ми промовишемо кошарку на најбољи могући начин и желимо да подстакнемо децу да почну да се баве спортом, а овим поводом да искажемо и нашу хуманост, каже кошаркаш ОКК “Константин” Владимир Ђорђевић. По одлуци организатора Купа „Радивоја Кораћа“, одређен приход од три евра, за сваки коша са овогодишњег тскмичења, намењен је у хуманитарне сврхе Специјалној школи са домом ученика „Бубањ“, Школи за основно и средње образовање “14. октобар”, Дому за децу без родитељског старања “Душко Радовић” и Центру за дневни боравак “Мара”. „Желимо да покажемо деци да неко мисли на њих. То је за нас мала ствар, а њима, видите по њиховим лицим, пуно значи, истиче кошаркаш „Мега Лекса“ Никола Павловић.
  По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, сарадња са школом „Бубањ“ је пример добре праксе. Подршка спортиста социо-хуманитарним активностима у корист деце са сметњама у развоју и деце са тешким обољењима је резултат наших заједничких активности. Са задовољством дочекујемо све хумане људе и отварамо им врата наших установа. Осим материјалне подршке, битно је да се наши суграђани упознају и друже са децом. „Сваки осмех на лицу детета нам је битан, каже председник општине Палилула.

  Хуманитарне акције „Вече духовне музике“ и „Новогодишња честитка“, које је Специјална школа са домом ученика „Бубањ“ организовала под покровитељством општине Палилула, у циљу подршке деци са сметњама у развоју и деци са тешкимк оболењима, покренуле су многе хумане људе у нашем граду и региону, истиче директорка Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“, Снежана Чарапић. Први су акцију подржали фудбалери „Радничког“. Данас су наши гости кошаркаши, финалисти Купа „Радивоје Кораћ“. Нама је јако битно да више садржаја понудимо деци, како би могли да обављамо рехабилитацију и образовање на најбољи могући начин. Новац који ћемо прикупити на овим хуманитарним акцијама употребићемо за изградњу сензорног парка, где ће деци бити олакшана рехабилитација и развој сензо-моторних способности“.

  Завршни турнир Купа „Радивоја Кораћа“, који се ове године одржаваа од 18.фебруара до недеље 21.фебруара у нишкој хали „Чаир“, биће организован и следеће две године у Нишу. Први пут, Ниш је био домаћин Купа далеке 1975.године. Ове године, за престижни трофеј надметали су се београдска Црвена звезда, нишки Константин, Мега Лекс из Сремске Митровице, београдски Партизан, ФМП из Железника, Металац из Ваљева, чачански Борац и екипа Смедерева. (Текст и фотографије: Д.Видојковић)