Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 21.09.2016

  „WIENER ВОЛОНТЕРСКИ ДАН“ – ЧИШЋЕЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА У СПОМЕН ПАРКУ БУБАЊ

  "WIENER ВОЛОНТЕРСКИ ДАН" – ЧИШЋЕЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА У СПОМЕН ПАРКУ БУБАЊ

  У складу са WSO планом друштвено одговорних активности за 2016 годину, компанија Wiener Stadtische осигурање организоваће волонтерски дан у Спомен парку БУБАЊ у Градској општини Палилула Ниш, у петак, 30. септембра.

  Акција „Wiener волонтерски дан“ – „Social Active Day“ подразумева организовано чишћење зелене површине коју ће извести запослени компаније у Спомен парку Бубањ у Нишу.

  Овим поводом, представници компаније Wiener Städtische осигурање, разговарали су са руководством општине Палилула, Александром Ждралетом, председником општине и Адрианом Анастасов, председницом Скупштине општине, о подршци иницијативии а затим су обишли и локацију Спомен парка Бубањ, која је одабрана за извођење активности.

  Wiener Stadtische осигурање покренуло је пројекат „Wiener волонтерски дан“ са циљем да промовише и подстиче учешће својих запослених у иницијативама које унапређују квалитет живота у локалној заједници. Пројекат је део програма корпоративног волонтирања Social Active Day, у оквиру којег запослени један дан у години посвећују волонтерским активностима, а који матична компанија Vienna Insurance Group, осим у Србији, спроводи у јос осам држава региона. Ове године биће организовано чишћење зелених површина у градовима у којима се налазе регионални центри, у Београду, Новом Саду, Суботици, Чачку и Нишу и одржаће се истовремено, на свих 5 локација.

  Градска општина Палилула је веома активно и одговорно ради у области заштите животне средине, очувању биодиверзитета, еколошки исправном понашању, уштеди енергије и обновљиве енергије, питањима климатских промена; сарадњи и умрежавању у области заштите животне средине. Подизањем свести наших становника, по речима Адријана Анастасов, учинили смо да се мање новца из буџета троши за уклањање дивљих депонија и усмери за друге значајније програме. Ипак постоје појединци-групе које уништавају просторе које смо уредили попут Меморијалног парка „Бубањ“. Општина Палилула остварује веома добру сарадњу са организацијама цивилног друштва, Медијском еколошком мрежом ЕКОполис, извиђачима, ЈКП Медиана, у промоцији планетарне еколошке активности „Оћистимо свет“-Clean up the World и еколошком образовању младих имплеметацијом пројекта „Живети зелено“.(Д.Видојковић, ЕКОполис, фотографије)