Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 17.07.2021

  ПРЕДСЕДНИК ВУЧКОВИЋ ПРИМИО ЈЕ ВОДЕЋЕГ СВЕТСКОГ ЕКСПЕРТА, ПАЛИЛУЛЦА, ДР РАДЕТА ПАРАВИНУ

  ПРЕДСЕДНИК ВУЧКОВИЋ ПРИМИО ЈЕ ВОДЕЋЕГ СВЕТСКОГ ЕКСПЕРТА

  У оквиру активности отварања Градске општине Палилула према дијаспори и Канцеларије за младе општине у оквиру које је почео са радом Центар за комуникацију са дијаспором, председник општине Братислав Вучковић приредио је пријем за професора др Радета Д. Паравину, водећг светског експерта за боју у стоматологији. Овај наш суграђанин, Палилулац, живи и ради у Хјустону као редовни професор на Одељењу за ресторативну стоматологију и протетику Стоматолошког факултета и директор је Houston Center for Biomaterials and Biomimetics (HCBB). У Србији је дипломирао и завршио специјализацију из стоматолошке протетике, магистеријум и докторат. За једну од иновација из области боје зуба, коришћену у докторској дисертацији, Савез проналазача Србије доделио му је 1998. године награду Михајло Пупин и златну медаљу. Након доктората, доктор Паравина 2000. године долази у Америку на позив свога узора у области боје зуба, проф. др Johnа M. Powersa.

  „Отварање општине Палилуле према дијаспори, истиче Братислав Вучковић је питање од стратешког значаја даљег развоја наше територијалне организације Града Ниша. У оквиру Канцеларије за младе формирали смо Центар за комуникацију са дијаспором чији је задатак управо да окупља наше грађане у расејању

  Др Паравина је у Америци за свој рад добио и неколико награда престижних професионалних организација. Веома је активан и у српској заједници у Хјустону. Један је од оснивача Српско-Америчке привредне коморе, где је четири године био потпредседник и водио Академско-научни одбор. Са радошћу помиње да је 2017. остварио дугогодишњи сан и обавио поклоничко путовање (хаџилук) у Свету земљу.(Д.Видојковић)