Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.03.2018

  ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА ЗБОГ УГРОЖЕНОСТИ ЗДРАВЉА СТАНОВНИШТВА

  ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА ЗБОГ УГРОЖЕНОСТИ ЗДРАВЉА СТАНОВНИШТВА

  Градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић, прогласио је ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ (понедељак,26.март) , на делу територије Града Ниша – на целој територији Градске општине Палилула због здравствене угрожености становништва. У складу са Законом о ванредним ситуацијама Републике Србије а на иницијативу Градске општине Палилула и мишљења Штаба за ванредне ситуације проглашено је ово стање.

  Елементарне непогоде, отапање снежног покривача и велике падавине, изазвале су поплаве у насељу “9.Мај” у Новом селу као и замућене воде за пиће у селима Вукманово, Бербатово, Доње Власе и делу села Габровац (викен насеље). За становнике ових села обезбеђене су цистерне са водом за пиће. Угрожена подручија су обишли и извршили наџор тимови Института за јавно здравље у Нишу, на делу поплављене територије у обиму “А прегледа“ по свим параметрима који се раде у Институту. Сачињен је извештај са предлогом мера.

  По речима председника Градске општине Палилула, Александра Ждралета, који је стално присутан на терену, за санирање последица поплава у насељу “9.Мај”, по овој уредби, тренутно ће се ангажовати сви расположиви капацитети јавнокомуналних предузећа, грађевинске оперативе, ресурси компанија установа и организација које се налазе на угроженој територији , припадници војске и полиције, здравствене установе. Управа Градске општине Палилула је увела стално дезурство ради наџора и помоћи становништву. Све информације могу се доставити на телефон 018/290-608. (Д.Видојковић, ЕКОполис)