Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 17.03.2021

  ВАКЦИНАЦИЈА СТАНОВНИШТВА И У РУРАЛНИМ ДЕЛОВИМА ПАЛИЛУЛЕ

  ВАКЦИНАЦИЈА СТАНОВНИШТВА И У РУРАЛНИМ ДЕЛОВИМА ПАЛИЛУЛЕ

  Градска општина Палилула, подржала је акцију Дома здравља Ниш, да се у руралним срединама општине (петнаест села) организује имунизација становништва без заказивања термина преко е-управе. У среду, 17.марта, организована је ВАКЦИНАЦИЈА заинтересованих грађана Габровца, Вукманова и Бербатова, у простору здравствене станице у Габровцу.

  У преподневним часовима, вакцину је примило 40 здравствених осигураника. „Много старијих суграђана, нарочито на селу, није се пријавило преко е-Управе па смо подржали ову акцију, каже Братислав Вучковић, председник Градске општине Палилула, који је са чланом општинског Већа, проф др Сашом Живићем и директором Дома здравља у Нишу, проф. др Милорадом Јерканом обишао Амбуланту у Габровцу. „Вакцинација је најбољи вид борбе против епидемије корона вируса, кажу лекари Дома здравља. Град Ниш, у односу на друге градове у Србији, предњачи у броју вакцинисаних грађана.

  Екипа Службе кућне неге и опште медицине Дома здравља Ниш, која је задужена за вакцинацију, обавиће имунизацију грађана Лалинца, Крушца и Лалинских појата у четвртак, 18.марта у просторијама Дома културе у Лалинцу, у времену од 10-12:00 часова. До краја ове недеље вакцина ће стићи и до Међурова, Чокота, Доњег Власа… Епидемиолошка ситуација упозорава. У последња 24 сата у нишким ковид амбулантама прегледано је више од 2700 грађана са симптомима Ковид19. Здравље је на првом месту!!! Заједничким снагама до истог циља! (Д.Видојковић)

  ВАКЦИНАЦИЈА СТАРИХ У СЕЛИМА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА