Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.08.2019

  УЗ ПОДРШКУ ВЛАДЕ ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

  УЗ ПОДРШКУ ВЛАДЕ ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

  Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, са сарадницима, обишао је 30.августа становнике Насеља „Ледена стена“ који живе у улици Ледена стена (испод пруге) у циљу сагледавања предвиђених инфраструктурних радова и остваривању мера Владе Републике Србије. По речима председника општине Палилула ово је прва у низу активности општинских тимова који ће обићи и прикупити изворне информације на терену. „Циљ је да побољшамо квалитет живота свих грађана, посебно у приградским насељима која немају воду и канализациону мрежу, каже Александар Ждрале.

  На иницијативу Председника Републике Србије Александра Вучића, Влада Републике Србије – Канцеларија за управљање јавним улагањима припремила је Програм обнове и унапређења система канализационе инфраструктуре. У циљу успешне и ефикасне реализације овог Програма, јединце локалне самоуправе (ЈСЛ) имају обавезу да израде регистар, сачине анализе и пројектно-техничку документацију о канализационој инфраструктури уз стручну и техничку подршку Канцеларије. Целокупан поступак одвијаће се у четири фазе и то: Анализа постојећег стања канализационог система на територији јединице локалне самоуправе (ЈСЛ); Обнова (реконструкција) и изградња-доградња система канализационе инфраструктуре; Изградња/реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода (ППОВ) и Унапређење система канализационе инфраструктуре. Свака од наведених фаза реализоваћед се по редоследу и у складу са приоритетима до нивоа достизања критеријума и стандарда задовољења комуналних услуга.

  Јединице локалне самоуправе (ЈСЛ) прво ће сачинити Програм унапређења канализационе мреже на својој територији најкасније до 13.септембра 2019. године и доставити Канцеларији за управљање јавним улагањима. Након тога, до 15. јануара 2020. године, у обавези су да доставе Анализу постојећег стања канализационе мреже. Израда анализе и остале пројектно-техничка документација услов је за учешће у Програму. Сматраће се да је јединице локалне самоуправе (ЈЛС) укључена у Програм тек након што Канцелара за управљање јавним улагањима извештајем потврди да анализа садржи све потребне елементе и да је урађена у складу са датим захтевима.(Д.Видојковић, ЕКОполис)

  ТВ ЗОНАплус: ЗА ДОБАР ДАН из јутра у дан