Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 04.08.2016

  УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ДОМА ЗДРАВЉА СЕ НАСТАВЉА

  УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ДОМА ЗДРАВЉА СЕ НАСТАВЉА

  Од наших локалних управа и здравствених установа се очекује да на путу европске интеграције Србије приступимо спровођењу и оног дела препорука Светске здравствене организације и Европске уније, које говоре о заштити здравља али и о унапређењу здравља. На овај начин, приближавањем здравствене заштите становницима, остварује се програм који даје веће финансијске уштеде, наглашено је на радном састанку руководства општине Палилула и Дома здравља Ниш.

  Градска општина Палилула, по речима председника општине Александра Ждралета, остварујући циљеве Акционог програма развоја, здравствену заштиту становника, унапређење рада и опремање здравствених објеката – амбуланти и проширење делатности здравствених служби на територији општине, истиче као приоритет рада новог руководства. На састанку са менаџментом Дома здравља у Нишу, који је одржан у просторијама општине, истакнута је веома добра сарадња са овом установом примарне здравствене заштите.

  „У сарадњи са Домом здравља-Превентивним центром Ниш, прошле године организовали смо више кампања, предавања и активности за становнике градског подручија, као што су «базар здравља» а током лета спроведена је и активност -«приближимо се пацијентима», на сеоском подручију општине- истакла је Адријана Анастасов председница Скупштине општине.

  На територји општине Палилула живи велики број особа којима је потребна нека врста здравствене-социјалне заштите и помоћи. Готово сваки 14 становник Палилуле је старији од 70 година. Услуге здравствене заштите у општини Палилула организоване су у једанаест здравствених станица-објеката. Тренутно, здравствена станица у насељу Милка Протић због реконструкције крова није у функцији али је пре три месеца отворена нова здравствена станица у селу Чокот, рекао је доцент др Милорад Јеркан, директор Дома здравља у Нишу. Преглед пацијената обавља 23 лекара. Ка овим здравстеним станицама опредељено је више од 30.000 грађана.

  Почетком септембра и током октобра месеца у сарадњи са Домом здравља у општини Палилула наставиће се са акцијама «Базар здравља», Од 04.септембра до 29.октобра, провером здравља у оквиру акције «Приближимо се пацијентима», биће обухваћено становништво у шеснаест села општине Палилула. По речима директора Дома здравља, медицинске екипе посебно ће сагледати старе, мање покретне и непокретне пацијенте. (Д.Видојковић, ЕКОполис)фотографије