Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.08.2016

  УСПEШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ЈКП МЕДИАНА

  УСПEШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ЈКП МЕДИАНА

  Сарадња Градске општине Палилула са Јавно комуналним предузећем „Медиана“, у протеклом периоду била је веома успешна, оцењено је на заједничком састанку руководства општине Палилула са менаџментом „Медиане“.

  По речима Александра Ждралета председника општине и Адријане Анастасов, председнице Скупштине општине Палилула, и овај разговор имао је за циљ унапређење рада и утврђивање приоритета у пружању комуналних услуга на територији општине. Постигнута је сагласнос да централне улице у општини попут Рудничке, Станоја Бунушевца, Чарнојевића, Војводе Путника, Јована Бабунског, имају први ред приоритета у одржавању током године а не само у зимском периоду. Одвожење смећа на сеоском подручију општине Палилула, које обухвата петнаест села, одвија се успешно. Остало је да се конкретизује договор и са становницима села Вукманово и Бербатово па ће и ова активност, одржавања комуналне хигијене на сеоском подручију Палилуле бити заокружен. На састанку је истакнут проблем и потреба сталног или периодичног одржавања Спомен комлекса парка „Бубањ“ и Старог гробља „Горица“. О томе се недавно разговарало приликом обиласка градоначелника Ниша, комплекса „старо гробље“. Договорено је да се овај предлог уврсти у нацрт Програма рада ЈКП Медиана за 2017. који ће разматрати градско Веће.

  Братислав Вучковић, генерални директор ЈКП Медиана, истакао је да планирање и сарадња са општинама града Ниша отвара могућност да се се постигну још бољи резултати из делатности овог комуналног предузећа. Сарадња са Управом општине Палилула је увек била конкретна на задовољство наших грађана. Почетком септембра месеца, сваке суботе, на територији општине Палилула, биће организована акција „комунални дан“, која ће омогућити грађанима организовано одлагање кабастог отпада, старих ствари. Размотрили смо и могућност постављања контејнера за одлагање амбалажног отпада.

  У разговору са тимом ЈКП Медиана учествовали су и Никола Божић, заменик председника општине и Ивица Стојановић, члан општинског Већа Палилуле.

  У општини Палилул у току је акција чишћења дивљих депонија. Програмом чишћења планирано је да се санира осам дивљих депонија што износи око 1.300 m3 отпада. Акција је отпочела почетком августа месеца у селу Лалинац. И овом акцијом, по речима Адријана Анастасов, желимо да укажемо на неодговорно понашање појединаца који угрожавају животну средину. Да би се такве појаве спречиле потребна је већа сарадња грађана са инспекцијским службама града и општине. Д.Видојковић, фото, ЕКОполис