Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 16.07.2022

  УСПЕШНА ОРГАНИЗАЦИЈА БАЗАРА ЗДРАВЉА

  УСПЕШНА ОРГАНИЗАЦИЈА БАЗАРА ЗДРАВЉА

  Трећи овогодишњи Базар здравља одржан је у суботу 16.јула од 10–12 часова на платоу испред Нишког културног центра. Ова здравствена активност Дома здравља у Нишу одржана је у сарадњи са Градском општином Палилула. Директор Дома здравља Ниш проф.др Милорад Јеркан нагласио је да је основни циљ Базара здравља промоција здравља и здравих стилова живота, као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести. По речима председника општине Палилула Братислава Вучковића, акција провере здравља, значајно ће утицати и на мењање лоших животних навика код наших грађана, што је данас основни проблем остваривања квалитетне и ефикасне здравствене заштите у нашем друштву. Приоритет у нашем заједничком раду и сарадњи, општине Палилула и Дома здравља, који је до сада био веома успешан, биће и сагледавање нових могућности у превенцији и лечењу наших грађана у свим срединама.

  На Базару здравља радило се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, подела савета у вези правилне исхране спортиста, едукација о самопрегледу дојке, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

  Запослени општине Палилула, по традицији, били су одлични домаћини и својом организацијом и гостопримством дали добар пример за наредне Базаре који ће се одржати у осталим градским општинама Града Ниша.

  Трећи Базар здравља био је одлично посећен. Здравствени радници Дома здравља Ниш били су распоређени на пет пунктова а велико интересовање владало је за стручне савете лекара и поделу промотивног здравствено-васпитног материјала. Грађанима којима је уочено одступање здравственог стања од нормалних вредности, дата је препорука да се јаве свом изабраном лекару опште медицине, ради даље дијагностике, праћења или евентуалног лечења. Екипе Дома здравља Ниш су са задовољством реализовале овај Базар здравља.(фотографије Д.Видојковић)