Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 03.02.2016

  УСКОРО ПИЈАЦА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  УСКОРО ПИЈАЦА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  У насељу „Делијски Вис“, у улици „Драгутина Матића“, у делу партерног међублоковског простора стамбених зграда, почели су радови на изградњи нове пијаце. Ова инвестиција, по речима председника Градске општине Палилула, Бобана Џунића, који је обишао извођаче радова, остварује се у циљу побољшања квалитета живота становника у насељима општине Палилула.

  „Ми смо уважили захтев грађана да се у насељу Делијски Вис опреми простор за пијацу. Добили смо потребне дозволе и у сарадњи са ЈКП Тржница Ниш отпочели радове. Нова пијаца ће имати дванаест тезги, а у циљу промоције овог објекта закупци ће месец дана, без накнаде, моћи да продају своје производе, нагласио је председник општине Палилула. Основни смисао постојања пијаца је регулисање тржишта пољопривредних производа и спречавање монопола. Грађани великих урбаних насеља, прихватају пијаце као место и начин снабдевања основним живорним намирницама, делом из потребе, делом из навике и уверења да се на пијацама нуде квалитетни и увек свежи пољопривредни производи. Бригу о пијаци, након изградње, преузеће Јавно комунално предузеће „Тржница“. Припрема за изградњу ове мини пијаце трају већ годину и по дана. Толико је било потребно да се набаве све дозволе од Републичке дирекције за имовину Владе Србије да газдујемо овом парцелом и да коначно реализујемо нашу идеју, каже председик Бобан Џунић.

  Радован Милојевић, директор ЈКП Тржница Ниш, истиче да пијаце остварују своју значајну друштвену и економско-тржишну функцију па је и ова инвестиција у општини Палилула веома значајна. Дајемо могућност да пољопривредни произвођачи своје производе, могу понудити и у овом простору а грађанима да имају већи избор и буду ближи пијачној понуди. Градска општина Палилула је наш стратешки партнер, истиче директор Тржнице.

  Иначе, поред „мини пијаце“, за коју је издвојено око два милиона динара, биће уређен и парк са садржајима за децу и за старије. Ускоро ће уз подршку општине Палилула ЈКП «Тржница» опремити још један пијачни простор и то у насељу «9.Мај». (Д.В)