Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.11.2018

  УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ „БУДУЋИМ ПРЕДУЗЕТНИЦАМА“

  УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ „БУДУЋИМ ПРЕДУЗЕТНИЦАМА“

  Након савладаног дводневног програма обуке, „ПУТ ДО УСПЕШНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ“ за особе женског пола са територије општине Палилула, која је одржана у Нишком културном центру, 30.новембра уручени су сертификати будућим „предузетницама“. На завршној свечаности, двадесет пет полазница обуке, поздравили су Адриана Анастасов председница Скупштине ГО Палилула, Марија Брајдић, начелница Управе Градске општине Палилула, Бобан Матић, директор НСЗ Филијале Ниш и Јадранка Коцић, Координаторка женске одборничке мреже у Скупштини ГО Палилула.

  Овај дводневни јесењи програм обуке, који је иницирала Градска општина Палилула уз подршку НСЗ Филијале Ниш реализован је у оквиру пројекта „Пружање помоћи женама за лакше самозапошљавање и запошљавање кроз едукацију у области предузетништва“, у склопу реализације „Стратегије за унапређење родне равноправности Градске општине Палилула-Ниш са Акционим планом 2017–2021. године“, нагласила је Адриана Анастасов, За полазнице обуке организатор пројекта је припремио специјалну брошуру са основним информацијама о конкурсима, јавним позивима и програмима у области развоја предузетништва.

  Предавачи дводневне едукације из Националне службе за запошљавање и стручне службе Одсека за привреду и локални развој Управе Градске општине Палилула, потрудили су се да објасне Законску регулативу, класификацију делатности и правне аспекте бизниса. Упознају полазнице обуке са пословним идејама, Основама предузетништва – појам, значај, специфичности и предности, Поступку и условима оснивања предузетничке радње, Паушалном опорезивању самосталних делатности, О правним формама привредних друштава, Порезима и доприносима за предузетнике, О порезима и доприносима на приходе од самосталних делатности , О основама пореског система у Србији и ПДВ, о изради и значају Бизнис плана. (Текст-фотографије, Д.Видојковић)