Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 14.11.2019

    УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ “СВЕТИСЛАВ МИЛИЋ ”МЛАДИМ СТВАРАОЦИМА У ОБЛАСТИ НАУКЕ, СПОРТА, КУЛТУРЕ И АКТИВИЗМА

    Организација „Нађи Раула“ из Ниша и Центар за иновације „ИТКонект“ из Београда на церемонији одржаној у Народном позорушту у Нишу, организовале су уручење награде „Светислав Милић“– младима од срца, која се од ове године први пут додељује у шест категорија: наука и образовање (средњошколци, студенти), култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт и у две специјалне категорије: институција године и личност године. Идејни творац награде Јован Милић рекао је да су награду основали са жељом да мотивишу младе и телентоване људе који се баве науком, спортом, културом или активизмом. Награђене и присутне званице поздравио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Из Градске општине Палилула свечаности је присуствовао Александар Ждрале, председница Скупштине Адриана Анастасов и начелница Управе Марија Брајдић, са сарадницима.

    Повеља за мир и помагање младим људима припала је Тамари Вучић, супрузи председника Александра Вучића, као председници Фондације која подржава талентоване младе људе. Међу награђенима су: Вук Бибић и Вељко Ђурић за област наука и образовање, Немања Ковачевић, за област култура и уметност, Данило Ђокић, за област хуманитарни рад и мирна борба за људска права, Немања Тадић за област спорт, носилац признања институција године је Гимназија „Светозар Марковић“ у Нишу, а три специјална признања уручене су: Ани Китић, Јелени Томашевић и Николи Костићу.

    Како рече један од добитника награде „поносни смо пре свега што ћемо остати запамћени по својим делима али и по томе што смо први носиоци награде „Светислав Милић“. Фотографије Д.Видојковић