Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.01.2022

  УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ „11.ЈАНУАР“

  УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ "11.ЈАНУАР"

  Поводом Дана ослобођења Града Ниша од Турака, на свечаној седници Скупштине града одржаној у Светосавском дому, истакнутим појединцима и организацијама уручено је највише признање Града Ниша – Награда „11. јануар“.

  У конкуренцији колектива, добитници признања су Клуб привредника Наисус, Колектив 63. Падобранске бригаде Војске Србије и Центар за Социјални рад „Свети Сава“ Ниш. У конкуренцији појединаца добитници су Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије и др Милан Лазаревић, лекар Клинике за кардиоваскуларне болести у Нишу.

  Признања лауреатима, на свечаној седници градског парламента, уручили су председник Скупштине града Ниша др Бобан Џунић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски. У раду свечне седнице Скупштине учествовао је и предаседник Градске општине Палилула Братислав Вучковић. Награда, која је установљена 1995. године, обухвата диплому, статуету „Ослободиоцима Ниша“ и новчани износ од 500.000 динара.

  О добитницима признања је на основу пристиглих предлога одлучила комисија за награде Града Ниша, коју поред председника Скупштине Града Ниша и Градоначалнице Ниша, чине и представници Нишке епархије Српске православне цркве, Универзитета у Нишу и Команде Копнене Војске Војске Србије.