Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 29.07.2016

  УРЕЂЕЊЕ КОРИТА НИШАВЕ

  УРЕЂЕЊЕ КОРИТА НИШАВЕ

  Радови на регулацији реке Нишаве, на деоници од железничког моста код старог Вулкана па све до Медошевца, који су отпочели априла месеца ове године, одвијају се по утврђеној динамици. Инвестицију вредну 310 милиона динара, водиће у наредних годину дана Јавно водопривредно предузеће „Србијаводе“- Водопривредни центар “Морава” у Нишу, у партнерству са Градом и кредитну подршку Светске банке. Извођаче радова је обишао градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима у присуству председника градских општина „Палилула“ и Црвени Крст“, које раздваја корито реке Нишаве.

  Када радови буду завршени, приобаље Нишаве у овом делу наше општине Палилула требало би да буде попут оног узводно од Моста младости, у централној општини Града, са задовољством истичу Александар Ждрале председник општине, Адриана Анастасов, председница Скупштине и Ивица Стојановић члан општинског Већа Палилула. Шетачи и рекреативци, љубитељи природе, моћиће да уживају у чарима „вилине реке“ на новој траси Кеја у дужини од 1,5 км.

  Уређење корита спречиће свако изливање реке Нишаве, а овај део града биће безбеднији, али и лепши. Добићемо пешачку зону од Медошевачког моста до Врежинског безена у дужини од око 10км. Ми смо, као Град Ниш спремни, не само да учествујемо у решавању имовинских односа већ, да помогнемо инвеститору да радове оконча у предвиђеном року, истакао је Дарко Булатовић градоначелник Града Ниша. По речима Драгољуба Миљојковића, директора ВПЦ “Морава”- ЈВП „Србијаводе“, ова инвестиција је наставак пројекта који траје већ 10 година. Обезбедићемо максимални степен заштите од великих вода а уједно приближити град реци.

  Након спроведеног тендера за извођача радова на регулацији корита и приобаља реке Нишаве изабран је аустријски Конзорцијум „СТРАБАГ АГ“ са подизвођачем „ЦД ХИС“д.о.о. Ниш. Надзор радова обавља САФЕГЕ д.о.о. Београд. Текст-Фото. Д.Видојковић, ЕКОполис мрежа