Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.06.2016

  УРЕЂЕН ПАРК ПОРЕД ВОЈНИЧКОГ ГРОБЉА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  УРЕЂЕН ПАРК ПОРЕД ВОЈНИЧКОГ ГРОБЉА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  На иницијативу Савета грађана насеља „Делијски Вис“ обезбедили смо да ову напуштену површину, која се граничи са комплексом „Војничко гробље“ уредимо, каже Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Радови су отпочели у сусрет обележавању Дана планете а резултати су видљиви. Након израде геодетске подлоге и архитектонског решења реконструкције зелене површине, трасиране су пешачке стазе, постављени вејници са клупама, уклоњено растиње.

  Задовољан сам што је овај простор коначно уређен и погодан за шетњу али и за игру наших најмлађих становника. Војничко гробље, које се граничи са овом зеленом површином често посећују делагације из земље и иностранства па је недопустиво да овај парк, буде неуређен. Увече је овде пуно деце, њихови родитељи, деке и баке – јер је ово једина зелена оаза у околини. Биће још лепше кад се све заврши, истичу задовољни становници насеља. Очекујем да комшије чувају овај парк од несавесних грађана. А ми ћемо у општини, сарадњом са комуналним предузећима града обезбедити одговарајуће осветљење парка, постављање нових клупа и канти за отпатке, видео надзор – каже председник општине Палилула.

  По речима председника Џунића, овом акитивношћу локална власт се приближава стандардима ЕУ који прописују минимум 25 квадратних метара зелених површина по становнику у насељеним местима. (Д.Видојковић)