Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.11.2016

  „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ“

  „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ“

  СКГО у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Саветом Европе, а уз финансијску подршку Европске уније и Савета Европе, организовала је у Нишу (29-30.новембра 2016.године) дводневну регионалну обуку „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“. Обуке су намењене запосленима који се директно баве и бавиће се пословима везаним за кадровска питања и људске ресурсе – начелницима општинских/градских управа, односно службеницима који се баве кадровским питањима и управљањем људским ресурсима у локалној управи.

  У име Градске општине Палилула Ниш, обуку су похађале Марија Брајдић, начелница општинске управе, Наташа Пећић и Тамара Пешић из Одсека за правне и заједничке послове општине Палилула.

  Циљ регионалних обука, по речима организатора скупа је да учесници добију детаљне информације о Закону о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, као и да унапреде знања потребна за предузимање свих неопходних корака и активности које Закон прописује, што ће допринети успостављању новог система за управљање људским ресурсима у локалним управама.

  Обука у Нишу, која је одржана од 29-30. новембра 2016. године у хотелу Александар, била је намењена представницима градова/општина: Град Ниш, (градске општине Палилула, Медијана, Нишка Бања, Црвени Крст, Пантелеј) Врање, Лесковац, Врањска Бања, Црна Трава, Трговиште, Медвеђа, Босилеград, Гаџин Хан, Димитровград, Бојник, Бела Паланка, Бабушница, Мерошина, Житорађа, Дољевац, Сурдулица, Владичин Хан, Лебане, Прешево, Власотинце и Бујановац.(ЕКОполис)