Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.03.2019

  УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ-ДРУГА ФАЗА

  УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ-ДРУГА ФАЗА

  У Београду је 12.марта одржан пети састанак Мреже СКГО за управљање људским ресурсима на којој је представљен пројекат „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2”, који финансирају Европска унија и Савет Европе. Пројекат реализују Канцеларија Савета Европе у Београду, Министарством државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина. Из Градске општине Палилула, састанку Мреже СКГО за управљање људским ресурсима, присуствовали су, начелница општинске Управе Марија Брајдић и шеф Кабинета председника општине Драган Стојиљковић.

  Учесницима овог скупа, добродошлицу су пожелели Тобиас Флесенкемпер, шеф мисије Савета Европе у Београду, Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, Снежана Самарџић – Марковић, генерална директорка за демократију Савет Европе, Штефен Худолин, шеф II секгора операција, Делегације ЕУ у Републици Србији и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО. Пројектом је предвиђен низ активности које имају за циљ подршку локалној самоуправи, али и Националној академији за јавну управу као централној институцији за стручно усавршавање, затим Савету за стручно усавршавање запослених у ЈЛС, као и МДУЛС. Планиране активности значајно ће допринети изградњи и унапређењу процеса управљања људским ресурсима и успостављању система за стручно усавршавање запослених у градовима и општинама, и на тај начин подићи ће капацитет локалне самоуправе за пружање квалитетних услуга грађанима, а све у складу са Стратегијом реформе јавне управе у Србији.

  Општи програм обуке запослених у ЈЛС за 2019. годину образложио је Дражен Маравић, в.д. директора Националне академије за јавну управу. О посебним програмима обуке и њиховом месту у систему стручног усавршавања запослених у ЈЛС, говорила је Јасмина Бенмансур, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе, Сектор за стручно усавршавање, МДУЛС. Посебно интересовање учесника скупа изазвала је тема „Улога оцењивања запослених у развоју система за управљање људским ресурсима“ о којој је говорила Ивана Савићевић, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе, Секгор за управљање људским ресурсима, МДУЛС.(Д.В)