Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 07.11.2016

  УПОЗОРЕЊЕ ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНИХ ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА

  УПОЗОРЕЊЕ ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНИХ ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА

  Градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић, доставио је УПОЗОРЕЊЕ свим градским општинама (комуналним инспекцијама) и Комуналној полицији за предузимање превентивних и оперативних мера поводом информације Управе за ванредне ситуације у Нишу и Упозорења издатог од стране Републичког хидрометеоролошког завода, да се у понедељак (07.11.16) увече и у току ноћи ка уторку на југу и истоку Србије очекује око 20 мм кише за 12 сати.

  У уторак и среду (08.11.16 и 09.11.16) се очекује 20 до 50 мм кише за 24 часова, локално и више. У среду (09.11.16) у брдско-планинским пределима снег, а у областима изнад 1000 м стварање снежног покривача. Потребно је да, у оквиру дате надлежности, градске општине и Комунална полиција предузму све активности и мере на спречавању и ублажавању последица од обилних падавина. Наложено90 је да се превентивно изврши обилазак критичних локација на водотоковима другог реда као што су пропусти и мостови, спрече могућа загушења протицајних профила водотокова и предузму адекватне мере на отклањању уочених недостатака. ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НИША. ГРАДОНАЧЕЛНИК, Дарко Булатовић.

  Овим поводом, председник Градске општине Палилула Александар Ждрале је датом упозорењу упознао надлежне службе општине – комуналну инспекцију а путем друштвених мрежа и огласних табли и грађане општине Палилула.