Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.04.2016

  УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА ЗА БАЛОН САЛУ ШКОЛЕ У НОВОМ СЕЛУ

  УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА ЗА БАЛОН САЛУ ШКОЛЕ У НОВОМ СЕЛУ

  У истуреном одељењу Основне школе „Десанка Максимовић“ у насељу Градске општине Палилула „9.Мај“, постављена је балон сала. Саграђена је и опремљена захваљујићи пројектима које је школа реализовала у сарадњи са донаторима и општином Паллилула. Ученике и наставнике ове школе обишао је председник општине Бобан Џунић са сарадницима и директору школе Миљану Бојанићу уручио је употребну дозволу о коришћењу балон сале.

  Све оно што се налази унутар балон сале ова школа је добила преко пројеката. Наша општина је препознатљива у региону као пројектно активна, па је подржала и завршетак ове инвестиције, каже председник општине Палилула Бобан Џунић.

  У истуреном одељењу ОШ „Десанка Максимовић“ у Новом селу наставу похађа око 300 деце па је за оствартивање програма физичког васпитања нови простор – балон сала, са пратећом опремом, веома значајан.

  Основна школа „Десанка Максимовић“ у Чокоту једна је од највећих основних школа на територији града Ниша. Основана је 1922. године, као четвороразредна школа под називом „Основна школа Чокот Краљевине СХС”, а касније је (1953) прерасла у осмогодишњу и променила име у „Основна школа 29. новембар у Чокоту”. Од 2002. године школа добија име „Десанка Максимовић“, по знаменитој српској песникињи. Осим у матичној школи у Чокоту, васпитно-образовни процес се одвија у још осам истурених одељења у суседним насељима „Девети мај“, Лалинац, Доње Међурово, Горње Међурово, Мрамор, Крушце, Мраморски Поток и Бубањ.. У школској 2015/2016. наставу похађа 871 ученик.(Д.Видојковић)