Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 27.07.2016

  УНАПРЕДИТИ ДРУШТВЕНИ ПОЛОЖАЈ ПЕНЗИОНЕРА

  УНАПРЕДИТИ ДРУШТВЕНИ ПОЛОЖАЈ ПЕНЗИОНЕРА

  Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале и председница Скупштине ГО Палилула Адриана Анастасов, примили су делегацију Удружења пензионера Града Ниша и разговарали о актуелним питањима рада организације и организовању ове категорије становништва. О раду Удружења пензионера Ниша, руководство општине Палилула, упознали су председник Удружења Мирољуб Станковић, потпредседник Властимир Гоцић и председник Општинске организације пензионера у ГО Палилула Златко Шемић.

  Председник општине Палилула Александар Ждрале подсетио је да општина Палилула активно учествује у сагледавању и подршци решавању тешког социјалног положаја у коме се налази већина пензионера. „Ми смо у протеклих неколико година, у сарадњи са Домом здравља и Центром за социјални рад, усмерили бројне активност на побољшању примарне здравствене заштите и социјалне заштите наших пензионера. Сарадњом са Удружењем пензионера наше активности имаће још боље резултате, унапредићемо и побољшати њихов материјални и друштвени положај. Важно је да омогућимо да се целокупна друштвена заједница укључи у стварање бољег и хуманијег односа према пензионерима и побољшању њиховог положаја у друштву, нагласио је председник Ждрале.

  У Србији, по најновијим статистичким подацима, има укупно 1,7 милиона пензионера. Удружење пензионера Града Ниша једно је од најстаријих у Србији и ове године обележава 70.година постојања.

  „Окупљамо више од 30.000 чланова у нашим месним и општинским организацијама, истакао је Мирољуб Станковић, председник Удружења. Активно радимо да помогнемо својим члановима да под повољним условима оду на краћи опоравак, одмор или рехабилитацију, да. лакше обезбеде огрев, да понудимо бројне садржаје у области културе, рекреације, да омогућимо дружење. Прошле године, октобра месеца, отворили смо у нашем седишту Клуб пензионера, где старији суграђани могу да се забаве и упознају нове пријатеље. Интересовање је велико па у сусрет годишњици Удружења разговарамо о могућности да отворимо нове просторе за рад клубова у градским општинама. По речима Станковића, овај разговор са руководством Градске општине Палулула је веома значајан и охрабрује.

  И ова активност део је нашег програма да пензионери у општини Палилула живе боље и да на леп и достојанствен начин проводе своје треће доба, сопштено је из Градске општине Палилула. (ЕКОполис)фото Д.Видојковић