Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.08.2016

  УЧЕШЋЕ СЛИКАРКЕ АНИЦЕ САВИЋ НА УМЕТНИЧКОЈ КОЛОНИЈИ У БЕЛГОРОДУ, ПОДРЖАВА И ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА

  УЧЕШЋЕ СЛИКАРКЕ АНИЦЕ САВИЋ НА УМЕТНИЧКОЈ КОЛОНИЈИ У БЕЛГОРОДУ, ПОДРЖАВА И ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА

  Градска општина Палилула биће покровитељ дела трошкова учешћа, Анице Савић, сликарке, иконописца и песникиње на 16.Међународној словенској уметничкој колонији, која ће се одржати од 08-20.августа у Руској Федерацији-Белгорoдска област. Овим поводом, председник Градске општине Палилула Александар Ждрале и Адриана Анастасов, председница Скупштине ГО Палилула, организовали су пријем за уметницу и сусрет са представницима медија.

  Данас желимо да Вам представимо једну креативну и успешну суграђанку, која ће наш град и Републику Србију, током августа месеца представљати на уметничкој колонији, у Руској Федерацији – истакао је на конференцији за новинаре председник Градске општине Палилула Александар Ждрале. Госпођа Аница Савић, је сликарка, иконописац, песникиња, веома успешан стваралац, можемо рећи и мултимедијални. Осим сликарства она се активно бави фотографијом али и књижевним стваралаштвом. Вама је познато да Градска општина Палилула подржава стваралаштво појединаца и уметничких удружења и група. Манифестације попут Палилулске вечери, Фестивала дечије песме, Годишње изложбе мултимедијалних уметника, Фестивала еколошког и археолошког филма, подршка културно уметничком аматеризму и талентованој деци (школа глуме и сценског покрета) , издавачка делатност , то и потврђују.

  По речима председника Ждралета, учешће уметнице на овом међународном скупу помогла је и Градска општина Пантелеј што је пример успешне сарадње две општине.

  Међународну словенску уметничку колонију у Белгораду већ шеснаест година организује Савез уметника Русије-регионално одељење Града Белгорода. Ове године, најављено је учешће 12.уметника из Украјине, Србије, Белорусије и Русије. Аница Савић, сликарка, иконописац, песникиња, чланица је Удружења ликовних уметника Ниша ЛУНА и фото-клуба ФОН у Нишу. Излагала је на 10 самосталних и преко 70 колективних изложби широм Србије. Учесник је међународних ликовних колонија. Објавила је књиге „Водени жиг“, која има три издања и “Необично путовање”. Добитник је бројних награда.(Д.Видојковић)фотографије