Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.12.2017

  ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

  ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

  Делегација Ученичког парламента Основне школе „Бубањски хероји“, обишла је Градску општину Палилула, на чијој територији школа ради. Младе „парламентарце“, ученике седмог и осмог разреда, директорку школе Верицу Раденковић, педагога школе Драгану Стевановић и библиотекара Тијану Ранђеловић, примио је председник Градске општине Палилула Александар Ждрале, са својим сарадницима.

  Ученички парламент је иначе законом загарантована формална институција, која ученицима омогућава демократски начин удруживања ради заступања интереса свих ученика у школи, као и учешће ученика у доношењу одговарајућих одлука. Активности и акције које организује ученички парламент чине живот у локалној заједници садржајнијим. Остваривањем сарадње са ученичким парламентима, локална заједница боље упознаје проблеме и потребе деце и младих. Ово је пример добре праксе који се остварује у Градској општини Палилула.

  И ова генерација ученика је желела да сазна која је улога градске општине на чијој територији је и њихова школа, истакла је директорка школе Верица Раденковић. Овај сусрет је омогућио да се деца упознају са руководством општине, председником, начелницом Управе, сазнају које су најзначајније активности ове територијалне организације Града Ниша. Наши «парламентарци» стално имају неке идеје које врло успешно спроводе у дело. Основна школа Бубањски хероји је по оцени министарства просвете и Завода за вредност квалитета је пре неколико година увршћена у десет најбољих школа у Србији. Представници Ученичког парламента школе “Бубањски хероји“ разговарали су и са начелницом Управе општине, Маријом Брајдић, обишли су комуналну и инспекцијску службу, одсек за правне и заједничке послове, одсек за послове Кабинета председника, Услужни центар општине.

  Председник општине Палилула Александар Ждрале, нагласио је, да се сарадња са свим образовним установама на територији општине остварује у оквиру смерница из Акционог програма развоја. Значајно је учешће ученика у пројектним активностима које остварује општина Палилула у прекограничним пројектима као и укључивање у рад Канцеларије за младе општине. (Текст-фото Д.Видојковић)